Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag21.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

LO om CUF:s "sossezombie"-kampanj: "Obehaglig och tafflig"

Publicerad: 30 April 2014, 06:34
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:39

Centerpartiets ungdomsförbund uppmanar människor att hänga ut första maj-demonstranter på Twitter. På LO är man chockade över kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Det är på Twitter som CUF uppmanar människor att fota "zombieliknande vänsterpropagandatåg" under första maj och ladda upp bilderna på Twitter under hashtagen #thewalkingred, en blinkning till den hyllade zombieserien "The Walking Dead".

Under morgonen har kampanjen fått massiv kritik i de sociala medierna. Bland annat kallas den för "vidrig", "idiotisk" och liknas vid åsiktsregistrering.

" The Walking Dead? Menar ni då alla arbetare som mördats när de kämpat? Typ Ådalen? Skolbänken!", twittrar en person.

Andra hånar kampanjen.

" Vore det inte mer sport att lyckas fota en Centerpartist?", skriver en person på Twitter.

När LO:s val- och kampanjledare Tobias Gerdås får höra om kampanjen blir han illa berörd.

– Oj. Min spontana reaktion är att det här är en obehaglig kampanj. Särskilt med tanke på vilka konnotationer det ger. Arbetarrörelsen har ju inte varit immun mot illdåd genom historien och att en kampanj som konnoterar till den typen av upplevelser är så klart obehaglig, säger han till Dagens Media.

Enligt Tobias Gerdås kommer LO inte att bemöta kampanjen.

– Det är så lågt och på en så tafflig nivå att det där mår bäst av att stå obemött. Och jag tror att våra medlemmar och de andra som demonstrerar imorgon har viktigare saker att fokusera på en en CUF-kampanj, säger han och tillägger:

– CUF borde ju fokusera på att rädda sitt parti så att de får sitta kvar i riksdagen. Det här är bara riktigt taffligt, de har hamnat väldigt fel.

Tidigare i dag försvarade dock CUF:s ordförande Hanna Wegenius kampanjen.

– Det handlar inte om att hänga ut första maj-tågare, vi driver en kampanj. Jag har förstått att det är ett par stycken som tagit illa vid sig, och ansett att vi uppmanar till våld eller liknande. Så är inte alls fallet. Vi vill uppmärksamma att Socialdemokraterna för en zombiepolitik, säger hon till Aftonbladet.

CUF:s kampanj har som sagt mötts massiv kritik i de sociala medierna. Samtidigt menar andra att kritikerna övertolkad budskapet i kampanjen.

" Visst var den här tweeten från CUF fånig, men att det skulle vara uthängningsuppmaning? Kom igen...", twittrar SR-medarbetaren Emanuel Karlsten.

Dagens Media har sökt Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar. Han vill dock inte uttala sig om vad han tycker om CUF:s kampanj.

Dante Thomsen

Ämnen i artikeln:

Centerpartiet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.