Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag06.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

LO kampanjar mot Sverigedemokraterna

Publicerad: 26 Oktober 2015, 07:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:24

I morgon lanserar LO en kampanj riktad mot SD:s politik.


Ämnen i artikeln:

LO

Med start i morgon, tisdag, ska LO, centralorganisation för arbetarrörelsens fackförbund, släppa flera filmer där de granskar Sverigedemokraternas politik inom ett flertal områden. Bakgrunden till kampanjen är det politiska läget.

– Vi tycker att SD har kommit alldeles för lindrigt undan i granskningen av sin politik i debatten, säger Johan Ulvenlöv, digital strateg på LO, till Dagens Media.

Filmerna kommer att spridas via Facebook.

– Vi har ett otroligt engegemang just nu på vår Facebook-sida. Vi gjorde två filmer nyligen om Svenskt näringslivs möte med Sverigedomokraterna och de har blivit visade drygt en miljon gånger. Vår budget var 15 000 kronor, så det har varit oroligt kostnadseffektivt.

Den här gången är budgeten dock något större.

– Vi lägger inte miljontals med kronor på kampanjen, men det handlar om en kostnadsstorlek runt 100 000 kronor.

Vem riktar sig kampanjen till?

– Vi riktar oss till medlemmar i LO-förbunden men jag tror att den här typen av material vi presenterar är intressant även för den breda allmänheten, säger Johan Ulvenlöv.

Filmerna har tagits fram tillsammans med Greenhill Relations och Spets kommunikation, som tidigare samarbetat med LO kring filmen "Reinfeldts Sverige – siffror och berättelser från ett förändrat land".

Den första kampanjfilmen kommer att rikta in sig på Sverigedemokraternas politik på välfärdsområdet.

– Vi jobbar väldigt flexibelt. Vi kommer att göra ett antal filmer men exakt hur många är inte bestämt. Det beror på hur debatten blir under kampanjen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

LO

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.