Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

LO går till ny attack mot SD

Publicerad: 27 November 2015, 09:53
Uppdaterad: 6 December 2015, 20:19

LO släpper en dokumentärfilm om SD: "De har en historik som är grundad ur nazismen".


Turerna mellan LO och SD har under hösten varit många. Idag släpper LO en dokumentärfilm där de ställer sig frågan "SD – ett parti som alla andra?" och undersökt flera aspekter.

De menar att partiet skiljer sig från de andra partierna ur tre aspekter – historiskt, då det är grundat av en nazist, ideologiskt då de är nationalister samt att deras företrädare skiljer sig markant från andra partiers.

– Det är inte ett parti som alla andra. De har bland annat en ideologi som är grundad ur nazismen och företrädare som till exempel vill kartlägga svenska muslimers åsikter, säger Tobias Baudin, förste vice ordföranden i LO till Dagens Media.

– Den granskning vi utfört av SD har haft som syfte att syna deras politik och se hur den ser ut i realiteten. Men vi gör det här även för att visa vilken politik vi står för – det är viktigt att visa var partierna står.

Han menar även att det är ett ansvar för dem att granska SD.

– När det i framtiden kommer att stå om SD i historieböckerna kommer vi aldrig kunna säga att vi inte visste. För det gör vi och vi måste agera.

Till en början är filmen tänkt att spridas i sociala medier.

 

<div id="fb-root"></div><script>(function(d, s, id) {  var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];  if (d.getElementById(id)) return;  js = d.createElement(s); js.id = id;  js.src = "//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3";  fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script><div class="fb-video" data-allowfullscreen="1" data-href="https://www.facebook.com/LOiSverige/videos/10153282590311239/"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><blockquote cite="https://www.facebook.com/LOiSverige/videos/10153282590311239/"><a href="https://www.facebook.com/LOiSverige/videos/10153282590311239/">Sverigedemokraterna -Ett parti som alla andra?</a><p>DELA! LO släpper en unik dokumentärfilm om Sverigedemokraterna. I filmen finns uppgifter, bilder och dokument som aldrig tidigare publicerats. Se filmen. Dela den med dina vänner.</p>Posted by <a href="https://www.facebook.com/LOiSverige/">LO i Sverige</a> on den 27 november 2015</blockquote></div></div>

 

Frida Nygren

frida.nygren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.