Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Little Jinders attack mot H&M: "Pissföretag köper en"

Publicerad: 5 oktober 2016, 07:48
Uppdaterad: 12 oktober 2016, 06:10

Little Jinder totalsågar H&M trots att hon själv sponsras av företaget. "Får dålig smak i munnen av mig själv men det drygar ut kassan"


Ämnen i artikeln:

H M

H&Ms senaste kampanj där klädjätten vill bryta den stereotypa bilden av hur kvinnor vanligtvis porträtteras i reklamfilmer har väckt stor uppmärksamhet. Inte minst har den hyllats internationellt på sociala medier där den bland annat beröms för sin mångfald.

Men vad H&M visar utåt och vad som sägs pågå bakom kulisserna i fabrikerna där klädjättens kläder tillverkas har fått bland andra Liv Strömquist att reagera.

På Instagram skriver hon följande tillsammans med en bild från Aftonbladets artikel från april om att gravida och fackligt aktiva sparkats i fabriker som syr H&M-kläder i Kambodja:

 

Inlägget har fått artisten Little Jinder att uttryckta starkt splittrade åsikter kring H&M och skriver i kommentarsfältet till Liv Strömquists inlägg:

"dom har ju tex köpt min (& andra feministiska profiler som @rnbhermansson) instagram för att d tydligen e fräckt m feminism nu, så sjukt jobbigt beslut pga går emot ens privata värderingar med hela H&M – men behövde deg så d vann. hatar kapitalismen pga #hora"

Hon tillägger även:

"man får ju stå för det man gör... speciellt när man tar tvivelaktiga beslut. jag får dålig smak i munnen av mig själv men det drygar ut kassan så man kan pyssla med i mitt fall musik när corporate pissföretag tar den enkla vägen och köper en för att man står för ngt eller har gjort ngt vilket i mitt fall blir ironiskt för att jag är 1 priviligerad tjej som inte står för H&Ms ideal "egentligen" men med glädje tar deras pengar... om inte jag hade gjort d hade nån annan idiot fått dom. H&M får gärna betala min hyra men man kan ju inte bortse från att man blir en del av problemet plus förlorar en del trovärdighet. det är kefft." .

För bara en dag sedan publicerade Little Jinder en bild på sin Instagram där hon hyllar H&Ms senaste kampanj.

Dagens Media har sökt H&M för en kommentar.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

H M

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev