Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Little Jinder om H&M-samarbetet: "Slarvigt beslut"

Publicerad: 12 Oktober 2016, 06:36
Uppdaterad: 12 Oktober 2016, 06:47

Nu berättar Little Jinder om attacken mot H&M. "Så fort kampanjen drog igång ångrade jag mig", skriver hon på Instagram.


Ämnen i artikeln:

H M

Förra veckan gick artisten Little Jinder hårt åt H&M efter att serietecknaren Liv Strömquist publicerat en bild på sin Instagram från Aftonbladets artikel från april om gravida och fackligt aktiva kvinnor sparkats från H&M-fabriker i Kambodja.

Dagen innan hade Little Jinder själv publicerat ett sponsrat Instagram-inlägg där hon hyllar H&M:s senaste kampanj "ladylike".

Little Jinder skrev bland annat i kommentarsfältet till Liv Strömquists inlägg att hon får "dålig smak i munnen" av att ha tagit emot pengar från H&M men att det "drygar ut kassan".

Nu har Little Jinder valt att klargöra vad det egentligen var som hände genom ett inlägg på hennes Instagram.

Där skriver hon att det var ett mänskligt misstag men att hon hade en dålig magkänsla inför H&Ms kampanj från början. Ändå valde hon att fortsätta och rättfärdigade det för sig själv med att kampanjen hade ett bra syfte.

"Men så fort kampanjen drog igång ångrade jag mig och kände att jag inte kunde stå för den. Så när kritiken trillade in höll jag med en del som gick emot kampanjen av olika anledningar, för jag sympatiserar med det och inte mitt slarviga beslut och sa det rakt ut ist för att gå runt och plågas av det i tystnad."

Vidare skriver hon att man inte ska använda feminism som ett sätt att sälja produkter.

"Feminism börjar inifrån och jag tycker inte man ska använda sig av det som säljknep för att folk ska konsumera mer kläder sydda av bl.a. kvinnor som jobbar under vidriga arbetsförhållanden"

Hon skriver även att hon kände sig "äcklig, i-land och falsk" som valt att ta emot pengar från H&M och att hon inte ångrar att hon gick emot varumärket.

Hanna Frick

Reporter

hanna.frick@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

H M

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.