Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Linus Karlsson: "Jag vill tillföra vanlighet"

Publicerad: 13 Maj 2011, 13:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:10

För dagensmedia.se berättar McCann-bossen Linus Karlsson vad han vill tillföra byråjätten – och varför McCanns sajt ser annorlunda ut den kommande månaden.


Ämnen i artikeln:

McCannLinus Karlsson

Det var i höstas som Linus Karlsson valde att lämna Mother – byrån han varit med och grundat – för ett toppjobb på byrånätverket McCann.

Ett av Karlssons första drag som kreativ chef för London och New York-kontoren är att skrota deras ordinarie byråsajter.

– När jag började på McCann upptäckte jag ganska omgående att det var en massa roliga saker med nätverket som folk inte kände till, säger Linus Karlsson, till dagensmedia.se.

Det var främst händelser ur byråns långa historia som förvånande och fascinerade honom.

– Vi startade exempelvis Technicolor på 1920-talet och är den första byrån som har twittrat i rymden. Jag tycker sånt är ganska kul, så jag gick och klurade på hur man kunde få ut det, säger Linus Karlsson.

Resultatet blev bildspelet "30-day Slideshow" som nu tagit över sajterna för McCann New York- och London. Varje dag dyker nya bilder upp för att skildra det förflutna och vad som är på gång.

– Det handlar om att minska gapet mellan perception och verklighet när det gäller McCann, en byrå som är kul och har en fantastiskt intressant historia, säger han.

Linus Karlsson rekryterades till McCann i slutet av 2010. Han ser både likheter och skillnader mellan Mother och McCann.

– Såklart är storleken en skillnad, men i grund och botten så handlar det om människor, och där är det ingen skillnad, säger han och fortsätter:

– Jag gillar att bygga grejer och sätta ihop grupper som gör kul saker ihop. Ledarskap handlar ytterst om hopp. Kan man göra det man drömmer om? Visst kan man det! Det är bara att sätta igång.

Är det något på McCann som du skulle vilja förändra?

– En målsättning för mig är att tillföra "vanlighet" till det stora nätverket. Prata som vanligt, och vara så vanlig som möjligt. Om jag kan bidra med att McCann blir ett nätverk där alla kan känna att de kan vara sig själva och få ut sin inbyggda nyfikenhet så har jag lyckats.

Vad har varit mest givande hittils?

– Jag har hand om alla möjliga kunder och det är det som är så kul med det här jobbet. Ena dagen jobbar man med kaffe, sedan kreditkort, sedan bilar, och sedan något annat, säger han och fortsätter:

– Herrejösses vad lyckligt lottad man är som får lära sig lite av allting här i världen och hitta på roliga saker.

Stephan Drenzel

Ämnen i artikeln:

McCannLinus Karlsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.