Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Lendos reklam vilseledande enligt RO

Publicerad: 2 Oktober 2013, 12:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:32

Reklamombudsmannen slår ned på Lendo – och fäller kreditföretagets radiokampanj.


" Varje vecka hjälper vi på Lendo tusentals svenskar till bättre lånevillkor”. Det budskapet levererar en kvinnlig speakerröst i bolagets radiokampanj.

Budskapet följs upp av en man som sjunger; ” Jag gick till banken för att låna lite deg. Räntan var kass fick jag veta med besked. Lendo, Lendo spar du tusentals spänn på. Lendo.se kan ge en bättre deal. Lendo, Lendo hurra, hurra, hurra".

Nu får Lendo bakläxa av Reklamombudsmannens opinionsnämnd – som fäller kampanjen efter att en privatperson anmält den.

Anledningen är att kampanjen, enligt RO, är vilseledande.

Detta då Lendo inte kunnat presentera några verkliga siffror på hur många personer som bolaget faktiskt "hjälper" varje vecka.

" Opinionsnämnden konstaterar att påståendet ”Varje vecka hjälper vi på Lendo tusentals svenskar till bättre lånevillkor” ger intryck av att företaget har en viss volym i verksamheten. Nämnden finner att annonsören inte på något sätt har försökt styrka på vad sätt de hjälper tusentals svenskar till bättre lånevillkor. Radioreklamen är därför vilseledande", skriver Reklamombudsmannens opinionsnämnd.

Reklamspoten har producerats av Hajp AB.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.