Lendo gör väggmålning på Östermalm

2018-08-10 13:50  
Lendos väggmålning växer fram på Grev Turegatans vägg. Foto: Hand Made Media

Merike Gardner Svärd som är varumärkesansvarig på Lendo, har höga förväntningar på väggmålningen som växer fram på Östermalm: "En väggmålning kräver sin annons och vi kan lova att du aldrig sett något liknande från oss tidigare", säger hon.

En ny väggmålning, signerad låneförmedlaren Lendo, börjar ta form på en av utomhusaktören Hand Made Medias ytor på Grev Turegatan. Cirka 16 meter kommer den handgjorda målningen att mäta på höjden. Muralen är inspirerad av Art Deco-posters från 60-talet, och tillsammans med reklambyrån Jung von Matt har Lendo anlitat en konstnär i Mexiko som fått illustrera annonsen.

– Lendo är en uppstickare i finansbranschen, vi försöker underhålla och överraska i vår kommunikation och när vi fick höra om Hand Made Media och deras koncept med väggmålningar, så tänkte vi att det skulle vara en optimal avslutning på vår sommarkampanj, säger Merike Gardner Svärd som är varumärkesansvarig på Lendo, till Dagens Media.

LÄS MER: De ska pryda Stockholm med kommersiella väggmålningar

De tidigare delarna av kampanjen, som även de genomsyras av 60-tals estetik a lá vykort från franska rivieran, har gått i print och i sociala medier. Överraskningsmomentet i Låneförmedlarens kampanj är att deras reklamfigurer, Lendomonstren, finns med på ett hörn i bilderna med taglinen "Låt inte höga räntor förstöra din sommar".

Bilder från Lendos sommarkampanj som gått i sociala medier och print.

– Utomhus är en av våra viktigaste räckviddskanaler och vid det här laget har nog de flesta sett våra utomhusannonser. Men en väggmålning är, trots dess långa historia, något nytt och uppseendeväckande, säger Carl Brynielsson, Marknadschef på Lendo.

Utomhusbolaget Hand Made Media specialiserar sig på kommersiella väggmålningar som görs för hand. Bolaget, som grundades av Gustav Wallin och Lennart Claesson, tillhandahåller i nuläget tre väggytor i centrala Stockholm.

– En väggmålning kräver sin annons och vi kan lova att du aldrig sett något liknande från oss tidigare. Vi hoppas såklart att målningen ska stå ut bland all traditionell utomhusreklam och få förbipasserande att stanna till och uppskatta väggkonsten, säger Merike Gardner Svärd.

 

Janne Naess

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Åsikter & debatt