Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Lego tar över NK:s skyltning

Publicerad: 7 Augusti 2012, 12:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:15

På NK arrangerar i dag Lego ett evenemang där allmänheten bjuds in till att se på och tolka barns dekorationer gjorda av duplobitar.


I dag genomför Lego en kampanj tillsammans med varuhuset NK. Det är barn i olika åldersgrupper som kommer att bygga ett föremål av duplobitar. De olika ålderskategorierna ska bygga var sin dekoration, vilka samtliga ska föreställa samma sak.

- Genom att låta barn i olika åldrar gestalta en och samma sak på olika vis vill vi visa på barns utveckling genom olika åldersstadier, säger Daniel Wahlgren, ad på Jung von Matt Stockholm till dagensmedia.se.

Vad barnens dekorationer föreställer hålls hemligt fram till klockan 21 ikväll. Vid 18:30 är tanken att vem som helst vid ska gissa vad barnens bygge föreställer på kampanjsidan. Den som först upptäcker vad de bygger vinner duplobitar till ett värde av 5 000 kr.

De dekorationer som i dag produceras av barn kommer att gälla som NK:s ordninarie skyltning från och med i morgon och två veckor framåt. Förutom evenemanget på NK ska kampanjen gå i print, radio och via en film på kampanjsidan.

Se filmen nedan:

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/43820502?color=ffffff" width="442" height="249" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/43820502">Lego</a> from <a href="http://vimeo.com/duoblau">duo blau</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Arbetsgrupp Jung von Matt:

Kundansvarig: Jan Casserlöv

Operativ projektledare: Louise Wikholm

Art Director: Daniel Wahlgren, Jacob von Corswant

Planner: Leon Phang

Original: Jon Palmqvist, Niclas Håkansson

Ljud och musik: Amir Zaino och Johan Emmoth

Övrigt:

Webproduktion: Awkward group

Filmproduktion och fotografi: Duo Blau

Fredrik Hammarbäck

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.