Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Låten som ska göra dig pigg

Publicerad: 27 Maj 2016, 13:45
Uppdaterad: 27 Maj 2016, 14:07

"Vi vill ge hela Sverige energi och att kunna göra det med hjälp av musik är fantastiskt".


Skellefteå Kraft är initiativtagarna till Energilåten, som är vetenskapligt bevisad att ge dig som lyssnare energi.

Bakom låten står Josephine Forsman, trummis och låtskrivare i Sahara Hotnights, Merit Hemmingson, jazzsångerska och Ola Stockfelt, professor och docent i musikvetenskap.

Låten är komponerad med hjälp av en vetenskaplig metod, en evidensbaserad vetenskap om hur musik påverkar hjärnan, i syfte att skapa just energi hos den som lyssnar.

Man har under utvecklingen av låten uppmätt testpersoners reaktioner med hjälp av EEG samt en så kallad Biopac. Försöket har visat ökade energinivåer och hjärnaktivitet hos testpersonerna.

För att ta fram låten har man utgått från den naturliga grundtonen i Sverige, tonen G. Det är den ton som under hela vårt liv präglar vår hörsel. Tonen uppkommer framförallt från elnätet och kan tillsammans med människans individuella rytm kan skapa energi

– Vi ville utforska om det var möjligt att på riktigt skapa energi hos människan med hjälp av musik. Vi vill ge hela Sverige energi och att kunna göra det med hjälp av musik är fantastiskt, säger Christoffer Svanberg, Affärsområdeschef Marknad på Skellefteå Kraft.

Ebba Elfstrand

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.