Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Landstingspolitikernas krav på SL: stoppa SD:s reklam

Publicerad: 4 Augusti 2015, 08:31
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Socialdemokrater i Stockholms läns landsting kräver nya riktlinjer för vilka budskap SL ska tillåta.


Ämnen i artikeln:

SLSDSocialdemokraterna

I en debattartikel på Aftonbladet Debatt kräver fem socialdemokratiska politiker att den styrande minoriteten i Stockholms läns landsting gör om riktlinjerna och policyn för vilka budskap som tillåts i kollektivtrafiken. Kommersialiseringen av det offentliga rummet har gått för långt, menar de.

"Ingen ska behöva gå ned i tunnelbanan med en klump i magen" skriver debattörerna.

Bakgrunden är Sverigedemokraternas kritiserade kampanj mot tiggeri. S-politikerna anser att det är djupt upprörande att SL upplåter utrymme till en kampanj "med avsikt att öka hatet och misstänksamheten gentemot invandrare och EU-migranter".

"SL motiverar beslutet att återigen tillåta rasistisk reklam med att det inte är ett ”lagbrott”. Det visar prov på bristande ansvarskänsla och en pinsamt låg ambitionsnivå för den allmänna resetryggheten. Det stämmer att SL ska tillåta politisk reklam i tunnelbanan, men likväl borde budskapen alltid prövas mot lika människovärdes-principen. Vår gemensamma kollektivtrafik ska inte vara en plattform för rasism eller andra kränkningar", skriver de bland annat.

LÄS OCKSÅ:

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SLSDSocialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.