Landstingspolitikernas krav på SL: stoppa SD:s reklam

2015-08-04 10:31  

Socialdemokrater i Stockholms läns landsting kräver nya riktlinjer för vilka budskap SL ska tillåta.

I en debattartikel på Aftonbladet Debatt kräver fem socialdemokratiska politiker att den styrande minoriteten i Stockholms läns landsting gör om riktlinjerna och policyn för vilka budskap som tillåts i kollektivtrafiken. Kommersialiseringen av det offentliga rummet har gått för långt, menar de.

"Ingen ska behöva gå ned i tunnelbanan med en klump i magen" skriver debattörerna.

Bakgrunden är Sverigedemokraternas kritiserade kampanj mot tiggeri. S-politikerna anser att det är djupt upprörande att SL upplåter utrymme till en kampanj "med avsikt att öka hatet och misstänksamheten gentemot invandrare och EU-migranter".

"SL motiverar beslutet att återigen tillåta rasistisk reklam med att det inte är ett ”lagbrott”. Det visar prov på bristande ansvarskänsla och en pinsamt låg ambitionsnivå för den allmänna resetryggheten. Det stämmer att SL ska tillåta politisk reklam i tunnelbanan, men likväl borde budskapen alltid prövas mot lika människovärdes-principen. Vår gemensamma kollektivtrafik ska inte vara en plattform för rasism eller andra kränkningar", skriver de bland annat.

LÄS OCKSÅ:

Ungdomsförbund i motkampanjer mot SD:s budskap 

Rekordmånga anmälningar till RO – som inte kan pröva

Vandalisering och storm mot SL efter SD:s kampanj

Kritiken mot SL efter SD:s kampanj: "Sprider rasism"

Sverigedemokraterna kampanjar mot tiggeriet – igen 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt