Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Läkarmissionen letar skyddsänglar

Publicerad: 16 januari 2013, 10:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 13:59

Läkarmissionen har tillsammans med reklambyrån Jack Russel tagit fram en kampanj som ska hjälpa så många barn som möjligt.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Jack Russel har tidigare tagit fram flertalet kampanjer för Läkarmissionen. Nu rullar reklambyrån ut en ny kampanj baserad på det tidigare manéret. I kampanjen ingår dr, utomhusreklam samt en animerad insamlingsfilm.

– Vi började sommaren 2011 med att göra en animerad film om ett projekt i Bangladesh. Nu fortsätter vi den tråden med vårt manér med Tim Burton-inspirerade dockor för att ha en egen tonalitet i det vi gör, säger Conny Sjöberg, insamlingsansvarig på Läkarmissionen, till dagensmedia.se.

Kampanjen centras kring projektet "Skyddsänglar", där barn placeras i fosterfamiljer istället för att, som oftast, placeras på barnhem. Tanken är att de pengar som bidragsgivarna skänker går till hela projektet istället för till enskilda barn.

– Pengarna som skänks går till att hjälpa det center som arbetar med barnen. På så sätt får alla barn del av pengarna. Dessutom är det billigare med fosterfamiljer än med barnhem, så vi kan hjälpa fler, säger Conny Sjöberg.

Reklamfilmen med de animerade dockorna går till och med vecka 4 i TV4 och Sjuan. Kampanjen kommer sedan att fortsätta under sommaren.

Arbetsgrupp

Jack Russel

Art Director: Mattias Flyborg

Copywriter: Viktor Olsson

Projektledare: Jonas Engstedt

Produktionsledare: Carolina Thoors

Originalare: Hanna Botvidzon

Produktionsbolag

Produktionsbolag: B-Reel Commercials

Regissör: Anders Forsman

Producent: Lia Eliasson

Produktionsledare: Rima Kassar

DOP: Göran Hallberg

Gaffer: Kent Högberg & Kent Kääntä

Scenografi: Mats Sahlström

Dockkonstruktion & Animation: Dockhus Animation (Mikael Lindbom)

Animations assistent: Anna Mantzaris

Postproduktion Fido

Musik & Ljud Plop

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.