Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kvinna sökes till världens tuffaste jobb

Publicerad: 23 september 2010, 12:56
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

Platsannons i dagspressen ska ge uppmärksamhet till fattiga bondekvinnor i utvecklingsländer.


Kooperation söker en svensk kvinna som vill åka till den fattiga byn Kirwara i Kenya och lever under samma villkor som bondekvinnorna där.

I platsannonsen utlovar Kooperation utan gränser en dagslön på under 10 kronor, arbetstider från soluppgång till solnedgång och hårt kroppsarbete utan medbestämmande eller elektricitet.

– Platsannonsen och jobbet är ett sätt att väcka uppmärksamhet för den tuffa situationen för kvinnor i jordbruket i utvecklingsländerna, säger Camilla Lundberg Ney, kommunikatör inom opinion och påverkan på Kooperation utan gränser.

Platsannonsen gick idag i Metro, DN, GP, urval av landsortspress, Land lantbruk och Journalisten. Information om jobbet sprids även på Facebook och genom Kooperation Utan Gränsers medlemsorganisation.

Den som tar jobbet får till uppdrag att blogga hem och informera om livet i Kirwara på kampanjsajten http://www.varldenstuffastejobb.se/.

– Vi söker även samarbeten med medier som tycker att det låter spännande att följa en svensk kvinna i Kenya, säger Camilla Lundberg Ney.

Tjänsten söks genom att spela in en film och ladda upp den på Youtube.

Kampanjen är gjord i samarbete med Springtime. Stockholm Södra har gjort annonsen.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev