lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kritiker mot amatörer i C Mores höstkampanj

Publicerad: 27 oktober 2014, 08:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:24

Kritikern Gunnar Rehlin drabbar samman med "vanliga" tyckare i C Mores höstkampanj.


YL

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

När C More släpper sin nya höstkampanj står filmkritik i fokus. I en rad reklamfilmer hamnar kritikern Gunnar Rehlin i diskussioner om film men vanliga tittare.

– Vi försöker visa att vi har en stor bredd av kvalitetsfilm för alla. Vi har tagit till ett vedertaget sätt att beskriva det på, man känner igen sig i filmkritikervärlden. Vi låter våra kunder, vanliga människor tycka till om film istället för för filmkritiker som Gunnar Rehlin, som tycker att de vet bäst. Vi har vänt på det, vi vill att "vanlisar" ska få tycka till om film, säger Åsa Kellner, projektledare på C More, till Dagens Media.

För att skapa uppmärksamhet kring kampanjen har C More också skickat ut ett pressmeddelande om att de startar ett filmmagasin under ledning av Gunnar Rehlin.

– Det ska kännas som att vi pratar om ett faktiskt program, men det är uppenbart att det är fejk. Vi vill leka med känslan att det här är en programidé med en twist, Gunnar Rehlin är lite besserwisser och sen avslutar vi med en länk till filmerna där man förstår att det är en kampanj, säger Mona Holmquist, pr-ansvarig på C More.

Kampanjen innehåller flera filmer som främst kommer att gå i TV4-Gruppens kanaler, samt av en rikstäckande utomhuskampanj under vecka 46. På kampanjsajten kan tittarna tycka till om film och få en månads abonnemang gratis.

– Vi vill inte slå ett slag mot konkurrenterna, snarare framhäva det vi är bäst på själva. Vi har ett fantastiskt utbud för hösten. Det vill vi visa med kampanjen, säger Åsa Kellner.

Se filmerna här:

Arbetsgrupp

Creative Director – Andreas Stolt (C More)

Project Manager – Åsa Kellner (C More)

Art Director – Victoria Lamppa

Regi - Jakob Marky

Executive producent - Ylva Axell

Producent - Sandra Sohlman

DOP - John Strandh

Scenograf - Maria Sohlman och Sara Sjögren

Klippare - Johan Wik

Efterarbete - Stopp

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev