Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

Kritik mot regeringens kommunikationsutredning

Tjänstemännen på regeringskansliet kritiserar regeringens pågående kommunikationsutredning. ”Vi vill inte skriva politiska texter”, säger Anita Engvoll, ordförande i tjänstemannafacket ST i regeringskansliet, till SVT:s ”Uppdrag Granskning”.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se


Publicerad: 25 September 2012, 12:39
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:10

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Det var under tiden som statssekreterare som Per Schlingmann tog initiativ till utredningen. Där föreslås bland annat att distinktionen mellan politisk och opolitisk kommunikation ska tas bort.

Men det är tjänstemännen kritiska till eftersom de kan tvingas till att göra ”politiska statements”, berättar Anita Engvoll för ”Uppdrag Granskning”.

Den oberoende utredaren Peter Kleen säger till programmet att han tycker att dagens formulering om skillnad mellan politisk och opolitisk information ”ger konstiga signaler” och att ”all information är politisk”.

– Regeringskansliet är en politiskt styrd organisation och det går inte att göra någon distinktion mellan, när det gäller sakinformationen, vad som är politiskt och inte politiskt, säger han till ”Uppdrag Granskning”.

Ämnen i artikeln:

Regeringen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.