Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Konsulter spelar Kleerup i "Musikmetoden"

Publicerad: 1 December 2016, 07:41
Uppdaterad: 1 December 2016, 13:20

I projektet "Musikmetoden" fick konsulter på företaget We Consulting starta ett band på arbetstid, lära sig spela instrument och framföra en låt inför publik och låtskrivaren Kleerup.


Ämnen i artikeln:

PoolThelma Louise

Vad sker om man sätter instrument i händerna på hårt arbetande konsulter och ber dem skapa musik tillsammans på arbetstid? Mår man bättre, blir man mindre stressad och samarbetar mer?

Det är några av de frågor som byrån Pool ställde tillsammans med låtskrivaren och artisten Andreas Kleerup, 4Sound och Yamaha i det gemensamma nordiska projektet "Musikmetoden". 

I ett experiment fick medarbetare på företaget We Consulting starta ett band på arbetstid, lära sig spela instrument och framföra en låt inför publik och Kleerup.

Syftet var att vidga begreppet friskvård och förbättra hälsan hos de anställda.

– Det är ett helt nytt sätt att tänka personalvård, men främst vill vi lyfta fram musikens positiva krafter för individen. Sen vore det inte mer än rimligt att spela musik också ska kunna bli avdragsgillt som friskvårdsaktivitet, jämställt med till exempel fysisk träning, säger Peter Felldin, marknadschef på 4Sound, i ett pressmeddelande.

När bandet grundades kunde de flesta av medlemmarna inte spela ett instrument, men efter fyra månader hade bandet en livespelning för en liten publik och Andreas Kleerup.

Resultatet blev enligt pressmeddelandet att de anställda upplevde mer energi och bättre sammanhållning. 

– Musik har så många fler dimensioner än de man först tänker på. Alla medverkande aktörer i projektet delar 4Sounds vision "playing music changes people for the better", oavsett vilken nivå man spelar på. Vi ser gärna Musikmetoden som ett projekt som lever vidare för att lyfta fram musikens goda effekter, kommenterar Arvid Axland på Pool.

Produktionsbolaget bakom filmerna är Thelma & Louise.

Teamet bakom kampanjen:

Uppdragsgivare: Peter Felldin, 4Sound

Byrå: Pool

Produktionsbolag: Thelma & Louise

Övriga medverkande: Yamaha, We Consulting, Andreas Kleerup, stressforskare Töres Theorell 

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

PoolThelma Louise

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.