Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

KO drar Mercedes till MD

Publicerad: 27 April 2010, 10:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:52

Konsumentverket anser inte att Mercedes lever upp till de miljölöften de ger i sin reklam och tar företaget till Marknadsdomstolen.


Mercedes har för fem modeller i sin A-serie använt uttryck som ”miljövänlig”, ”bra för miljön” och ”gynnar miljön” i sin reklam. KO ansåg att Mercedes inte hade täckning för uttrycken, då bilarna innebär en miljöbelastning och skickade ett förbudsföreläggande till företaget. Mercedes svarade att de inte tänkte följa förbudet.

KO skriver i sin anmälan:

”Till följd av att Mercedes-Benz valt att inte godkänna föreläggandet ser KO ingen annan möjlighet än att vända sig till Marknadsdomstolen.”

Hösten 2008 gjorde Greenpeace en massanmälning mot 25 biltillverkare till KO, däribland Mercedes, på grund av företagens miljöbilsreklam.

KO kräver nu att Mercedes med hot om böter ska upphöra med den anmälda reklamen, samt att ersätta KO för rättegångskostnaderna.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.