måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Klubbprofiler fixar pluggmusik

Publicerad: 17 augusti 2010, 04:30
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:42

Det är pluggmusik som är temat när högskolan i Södertäljes Campus Telge lanserar en ny Spotify-kampanj i samarbete med WW/TBWA.


DT

Dante Thomsen


Inför kampanjen tog Campus Telge och WW/TWBA hjälp av nattklubbsprofilen Tom Pyl för att anlita fem olika DJ:s och DJ-kollektiv

Dessa fick i uppdrag att skapa varsin spellista med namn som tentafest, omtenta, skumläsning, tentapanik och grupparbete. Bland de medverkande syns bland annat Spybars tidigare nattklubbschef Signe Siemsen och DJ-duon Rebecca & Fiona,som kommenterade kampanjen så här i ett pressmeddelande.

– Vi tycker att det är asfett att plugga men pallar inte själva just nu så nu vill vi istället hjälpa andra genom vår musik.

Enis Püpülek på WW/TBWA säger att kampanjen kom till på ett inte helt ortodoxt sätt.

– Den här idén föddes egentligen för tre år sedan. Vi var ett gäng som brukade vara ute och jogga och vi hade en spellista i iTunes som var perfekt med både uppvärmning och ett bra uppbyggande tempo. Redan då försökte vi oss på att göra en spellista att plugga till men alla olika rättigheter gjorde att det blev kaos så det var bara att lägga ner, säger Enis Püpülek.

Men snart kom idén att bli aktuell igen i och med Spotifys upphaussade intågande på internet.

– Det visade sig att Spotify har en funktion där man kan skräddarsy låtlistor och skapa egna skivomslag utan att andra människor kan ändra i listorna. Detta gjorde kampanjen högaktuell igen vilket är väldigt roligt eftersom att idéer i den här branschen ofta är färskvaror. Man kan säga att idén var före sin tekniska utveckling men tack vare det blev mediet och kampanjen ovanligt bra kompisar vilket blir så mycket bättre.

Förutom låtlistorna innehåller även kampanjen egna banners och ljudfiler. Syftet är att dels locka studenter från Stockholm till Södertälje men också att få Södertäljeborna att stanna kvar och plugga på hemorten.

Skumläsning av Rebecca och Fiona

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev