Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Klomaskin ska locka elever

Publicerad: 17 April 2014, 06:50
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:40

För att öka söktrycket till Industritekniska programmet lanserar Teknikföretagen och reklambyrån Sverige AB en klomaskin modell större.


Maskinen, som uppges vara världens största, påminner om de som brukar finnas på nöjesfält. Mellan den 14 april och 2 maj kommer ungdomar kunna styra klomaskinen på sajten storklon.se. Den som styr tillräckligt skickligt har chans att vinna bland annat skidor från Extrem, gitarrer från 4sound och telefoner från Sony.

Målet med projektet, som lanseras av Teknikföretagen tillsammans med reklambyrån Sverige AB, är att introducera industrin på ett lekfullt sätt och på så vis få ungdomar att söka sig till Industritekniska programmet.

Under en period har söktrycket till programmet minskat, vilket har skapat viss oro inom den svenska industrin, uppger byrån Sverige AB.

– Vi har alltid gillat svensk industri, som har presterat bra med diverse olika företag. Jämför man med våra grannländer så framstår den svenska industrin som ganska mäktig. I samtal med Teknikföretagen och utbildningen så framgick det att de behövde hjälp med att kompetenssäkra industrin. Programmet har inte varit så hett tidigare, och en av anledningarna till det är att många inte vet om att det finns, säger Marcus Holmlund på Sverige AB till Dagens Media.

Han fortsätter:

– Istället för att göra en mer traditionell kampanj med till exempel broschyrer så vill vi att ungdomarna ska få upp ögonen för utbildningen på ett annat sätt. Det viktigaste är att kommunicera programmet på rätt sätt, och göra kampanjen lite roligare. Vi går nog inte i mål med en kampanj, men jag hoppas att allmänheten får upp ögonen för utbildningen och att det sker en attitydförändring. Det kan bli en bra start och jag hoppas att det blir en snackis.

Klomaskinen är 10 x 7 meter stor och fem meter hög. Själva klon är en meter i diameter och väger omkring 30 kilo.

Pär Ullrich

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.