Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Klart: SD-reklamen i taket sätts inte upp igen

Publicerad: 5 Augusti 2015, 12:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

SD:s reklamaffischer i taket ovanför rulltrappan utgör en säkerhetsrisk, anser SL.


Ämnen i artikeln:

SLSD

Det var i går efter en demonstration mot SL som Sverigedomkraternas hårt kritiserade reklamkampanj slets ner av demonstranter. Nu meddelar SL att affischerna som satt på takbjälkarna ovanför rulltrappan inte kommer att ersättas med nya.

Detta eftersom Trafikförvalningen har gjort bedömningen att det inte är osannolikt att kampanjen skulle vandaliseras på nytt.

– Vi har gjort en bedömning på platsen utifrån hur det var igår under demonstrationen. Det är uppenbart när man tittar på bilderna att de som tar sig upp för att riva ner affischerna utsätter sig själva och andra för stora risker. Ramlar man eller halkar kan man göra sig själv illa eller så kan man göra andra illa. Det är en säkerhetsbedömning, säger Jesper Pettersson, pressansvarig på SL, till Dagens Media.

Beslutet gäller endast den delen av kampanjen som suttit ovanför tunnelbanan.

– Det andra är annonsörens och Clear Channels sak att komma överens om. Där har inte vi gjort samma säkerhetsbedömning.

Sofie Brange, kommunikationsansvarig på Clear Channel säger att diskussionerna med SD angående de kvarvarande ytorna fortfarande pågår. Ännu har inget beslut tagits.

LÄS OCKSÅ:

 

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SLSD

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.