Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Kista galleria stoppar reklamfilm efter kritik

Publicerad: 21 December 2015, 07:48
Uppdaterad: 21 December 2015, 07:51

Kista galleria drar tillbaka sin julkampanj efter kritik.


I reklamfilmen ”Såå mycket jul”, som har visats både i linjär-tv och i sociala medier den senaste veckan, syns människor besöka Kista galleria i norra Stockholm.

Men det faktum att alla personer i filmen är vita har fått många att reagera. På Kista gallerias Facebook-sida har det vällt in kritiska kommentarer, rapporterar SvD.

"Gör ni en medveten etnisk rensning eller vad är tanken? För det speglar ju knappast det fantastiska multikulturella klimatet i gallerian. Jag tycker att ni sänder helt fel signaler", skriver till exempel en person.

"Kista Galleria vill framställa sig som den vitaste platsen på jorden när den i verkliga fallet är den mest icke-vita gallerian i Sverige", skriver en annan.

Efter kritiken har gallerians ägare Citycon nu valt att dra tillbaka reklamfilmen. På Facebook-sidan skriver man:

"Vi beklagar att filmen Såå mycket jul uppfattas negativt av många och vi tar till oss av kritiken och stoppar filmen. Vi är stolta över mångfalden i Kista vilket också syns i våra övriga filmer och kommunikation. Vi har också ett stort engagemang i lokalsamhället, inte minst genom vårt stöd till ideella föreningar, exempelvis mobilspelet Blipper."

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.