Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

King hyllar det fria ordet på uppdrag av UD

Publicerad: 5 December 2016, 10:18
Uppdaterad: 5 December 2016, 10:35

Leonardo di Caprio och Emma Watson syns båda i Kings nya kampanj.


Den 2 år 2016 december blev ett historiskt datum. Det var nämligen då som Sverige hade haft tryckfrihet i 250 år och för att fira det fria ordet har King, på uppdrag av Utrikesdepartementet skapat kampanjen #FreeTheSpeech. Och i fredags släpptes en film på temat.

– Det här 250-års jubiléer ser vi som en möjlighet att uppmärksamma betydelsen av fri press runtom i världen och visa hur tyst det blir utan den, säger Anna Björkander, kommunikationschef vid UD i ett pressmeddelande.

Kings kortfilm påvisar just tystnaden som kan uppstå utifall att yttrandefriheten skulle försvinna. Och i videon figurerar en rad välkända namn som Leonardo di Caprio, Emma Watson och Malala Yousafzai. Profilerna tar plats vid podiet för att tala, men i stället uppstår tystnad.

– Vi tror att tystnaden den här gången kan säga mer än ord och det är påminnelse för alla dem som tar yttrandefriheten förgivet. Förhoppningsvis kan det här komma att inspirera människor att höja rösten för alla som inte har någon, säger Christoffer Dymling, copywriter på King, i ett pressmeddelande.

Filmen "Free The Speech" har, i skrivande stund, visats runt två miljoner gånger på Facebook.

Se kampanjen nedan.

 

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.