Kents avsked - en stor pr-succé

2016-03-14 12:50  

Bandet Kents avsked har väckt stor sorg bland fans och musikälskare i Sverige. Deras avskedsvideo varit en stor pr-succé, vilket inte är första gången.

Rockbandet Kent meddelade idag, i en video på sociala medier, att man efter 26 år tillsammans lägger ned. Kent kommer ha en avskedsturné och släppa sitt sista album "Då som nu för alltid". Idag släppte man även första singeln "Egoist".

På 13 timmar har den delats över 9000 gånger, över 14 000 personer har reagerat på videon och totalt har den 858 000 visningar på Facebook.

Det är inte första gången Kent har gjort något liknande. 2012 släppte man sitt album "Jag är inte rädd för mörkret". I samband med släppet ställde bandet inte upp på några intervjuer utan istället arrangerade man en presskonferens.

2014 lade Jocke Berg ut texten till deras andra låt "Tigerdrottningen" från samma album, på Twitter. Därefter släpptes låten på Spotify.

Kents PR-manager Sandra Nordin vill inte kommentera strategin bakom bandets videosläpp.

Anton Äng

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

Åsikter & debatt