Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kent gör video med TV3

Publicerad: 18 december 2009, 10:08
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:05

Efterlyst inleder samarbete med rockbandet Kent. Åtta oupplösta försvinnanden dramatiseras i en kortfilm, som ljudsätts av bandets nya singel Hjärta.


Kortfilmen, som är regisserad av Robinovich, har premiär på måndag i TV3. Initiativet om samarbetet togs av Kent, som länge haft i tankarna att göra en kortfilm av låten Hjärta, som handlar om försvunna människor.

– Kents skivbolag tog kontakt med oss, eftersom de ville samarbeta med en rikstäckande organisation som jobbar med sådana frågor. Det visade sig att Efterlyst var det enda existerande forumet, säger Robert Kviby, marknadschef på TV3.

TV3 hoppas att samarbetet med vad han kallar respekterade konstnärer kommer att lyfta kanalens värde och trovärdighet.

– Men det är mer än bara marknadsföring. Det är lätt att glömma vilken gärning programmet faktiskt gör, så nu vill vi belysa Efterlysts unika format, säger Robert Kviby.

Kortfilmen tar upp åtta oupplösta försvinnanden, som redaktionen har valt ut. Fallen beskrivs som att de tolkas konstnärligt och har fått de anhörigas godkännande.

Även om inget är planerat, kan kanalen i fortsättningen göra fler konstnärliga samarbeten. Men nu är man nöjda med Kent.

– Både Kent och Efterlyst startade på 90-talet och har bara växt sig större med åren och både programmet och bandet besitter patos och trovärdighet, tycker Robert Kviby.

Den 4.37 minuter långa filmen visas för första gången på måndag efter programmet Trauma. Man kommer inte att marknadsföra den annat än i tv-tablån, men filmen kommer sedan att läggas ut i sociala medier.

Amina Djemili

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.