Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kappahl återvänder till tv

Publicerad: 20 september 2012, 06:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:10

Kappahl lanserar ett nytt reklamkoncept och presenterar typkunderna "Mona", "Linda" och "Isabella".

Ämnen i artikeln:

KappahlHoly Diver

KD

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Vi hade ett behov av att göra något med varumärket, och koppla ihop det med våra kärnvärden. Alla känner till Kappahl, men i dag vet inte våra kunder vad vi står för, säger nytillträdda marknadschefen Anders Paulsson till dagensmedia.se.

Det nya konceptet "Hey, I like your style", utgår från en omfattande kundanalys som Kappahl genomförde förra hösten.

– Det som känns kul nu är att både inköp och marknad har jobbat med helt samstämda mål, som bygger på insikterna från vår kundanalys.

Tre kärnkunder presenteras i det nya konceptet, som har tagits fram tillsammans med Holy Diver. Jordnära Mona, funktionella Linda och trendiga Isabella. Dessa tre kommer att förekomma i kampanjerna, och får även en egen plats på Kappahls webb.

– Mediemässigt gör vi en stor omfördelning, från att ha fokuserat på kundrelationer, satsar vi nu på tv och på det digitala. Vi såg en negativ effekt av att Kappahl försvann från mediekartan, säger Anders Paulsson.

– Nu har vi ett koncept som är framtaget för att fungera i tv och på webben, och som är tacksamt att ta ut i sociala medier.

Kampanjen är Holy Divers första för Kappahl.

– Tidigare har vi jobbat med stora byråer. Nu tar vi internt ett tajtare grepp om marknadsföringsarbetet tillsammans med Holy Diver, säger Anders Paulsson.

Reklamfilmerna sänds i TV4-gruppens kanaler från och med nästa vecka.

– Där finns vår målgrupp. För första gången gör vi även tv-reklam i Norge, så nu syns vi på tv på alla våra marknader.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev