Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Kanske sjunger jag Bella Notte i livesändningen"

Publicerad: 23 December 2016, 06:30
Uppdaterad: 27 December 2016, 11:58

Loa Falkman: "Man får se en jävligt konstig Skype-bild av mig, det blir ju alltid lite snett och vint".

Loa Falkman är julvärd för Icas livesändning under julafton. För Dagens Media berättar ”Ica-Stig om hur hans eget julfirande påverkas och varför man ska välja Icas sändning.


Ämnen i artikeln:

KampanjIca-StigICA

Under julafton bjuder Ica på en livesändning på Facebook. Ifrån Åre ska Loa Falkman tillsammans med sonen Daniel sköta sändningen med start klockan 14.

För Dagens Media berättar julvärden om vad tittarna kommer få ta del av, om sitt eget julfirande och vad i "Kalle Ankas julafton" han absolut inte missar.  

Varför tackade du ja till att leda sändningen? 

– Jag tycker det känns så roligt och angeläget att få vara sällskap till en del som inte har något sällskap under julen. Julen är så påtagligt gemensamhetens helg, den är så laddad med både glädje och sorg. Det är underbart att få ställa upp och det är jag som person som sitter där, fast inom Icas ram såklart.

Ställer inte sändningen till det för dina egna julplaner? 

– Har man som jag jobbat i princip alla helger och högtider i över 40 år så är det här inget särskilt dramatiskt. Vi anpassar allt, vårt nyår ligger på den första eller möjligen andra januari. Så vi går inte efter almanackan. Det är absolut inga problem. 

Vilken roll kommer du att ha under sändningen? 

– Jag är självklart ingen psykolog, jag är med medmänniska. Men det behöver inte bara vara sorgliga frågor om ensamhet, det handlar om en dialog kort sagt. Jag hoppas att folk hakar på det här. 

Om man klickar in sig på Icas Facebook den 24 december klockan 14.00, vad kommer man att få ta del av? 

– Man får se en jävligt konstig Skype-bild av mig, det blir ju alltid lite snett och vint. Rent tekniskt kommer jag att sitta och svara på frågor som kommer in och sen tittar jag in i ett litet hål och svarar på frågorna. 

Kommer du att tända ett ljus? 

– Nej, det hade vi inte tänkt. Utan det är jag som ska försöka vara ett ljus. 

Hur kommer ni lösa den tekniska biten?

– Min son Daniel sköter det tekniska som jag är lite rudis på. Jag tänker alltid positivt, och vi har uppbackning från reklambyrån King och Ica nere i Stockholm. Daniel har kontakt med dem under sändningen och sen sköter han det rent manuella här uppe. Så jag kan inte se något problem. 

Ditt eget julfirande då. Hur kommer det påverkas av livesändningen?

– Det blir helt enkelt så att vi får ta en lite senare lunch, för alla vill ju se Kalle Anka naturligtvis. Och i Kalle Anka-sändningen brukar jag också sjunga Bella Note, det finns ju två inspelningar så ibland har de min, ibland den andra. Men kanske att jag sjunger den i livesändningen också. 

Men du missar inte Kalle i och med sändningen? 

– Nej, det måste jag se! Jag vet faktiskt inte, det kanske blir så att det får vara på i bakgrunden. Det kommer kanske bli integrerat men man har favoriter som man inte vill missa. 

Vilka är favoriterna? 

– Schackbrädet i fabriken vill jag aldrig missa, jag tycker det är så vansinnigt roligt. 

Slutligen då: varför ska man välja Icas sändning på julafton?

– Det kan bli kul och trevligt och en vettig dialog, där man kanske delar erfarenhet, sorg och glädje. Allt är nerkokat i något som kallas julafton och då blir det väldigt laddat på många sätt. Det är väldigt roligt att ta del av folks julaftnar hur dem än ser ut och det hoppas jag att få göra.

Simon Nilsson

simon.nilsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KampanjIca-StigICA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.