Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kändisar säljer sängar åt Ikea

Publicerad: 3 maj 2016, 08:35
Uppdaterad: 3 maj 2016, 08:35

Alexandra Rapaport, Sigge Eklund och Silvana Imam medverkar i Ikeas nya sängkampanj.


Ämnen i artikeln:

IkeaÅkestam Holst

Ikea väljer att låta Alexandra Rapaport, Sigge Eklund och Silvana Imam testa möbeljättens nya sängsortiment. Trions drömmar utgör grunden till kampanjen.

– Något av det absolut svenskaste vi har är Ikea och att jag får representera en del av den svenskheten, jag som invandrare och lesbisk, det är mitt sätt att visa på att det finns ett Sverige bortom det vi har fått se på tv, säger Silvana Imam, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med regissören Gustav Johansson har reklambyrån Åkestam Holst skapat tre kortfilmer på tre minuter vardera, som nu har premiär i fullängdsversioner på både bio och tv. De ska även spridas online.

– Med kampanjen lanserar vi vårt nya sängsortiment som har både högre komfort och bättre kvalitet. Därför utgick vi från en enkel idé. Får du sova riktigt gott kan du drömma dig genom hela natten. Det är något vi vill lyfta fram med de här drömfilmerna, säger Henrik Birkfeldt, projektledare på Ikea, i pressmeddelandet.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IkeaÅkestam Holst

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.