Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Kändisar klär av sig för RFSU

Publicerad: 6 september 2018, 09:02
Uppdaterad: 6 september 2018, 12:46

Artister, skådespelare och idrottare myser till det framför kameran i RFSU:s senaste kampanj.

I RFSU:s kampanj #dearcondom myser kändisar som Peg Parnevik, Skam-skådespelaren Josefine Pettersen och konstnären Arvida Byström till det framför kameran.


Ämnen i artikeln:

RFSU

Norska Skam-skådespelaren Josefin Pettersen och thaiboxaren Sanna Dahlbeck är två av de som klär av sig i RFSU:s senaste kampanj.

Initiativet som döpts till #dearcondom lyfter på ett "hett, avklätt och ärligt sätt" kondomen och allt som förknippas med den, skriver RFSU  i ett pressmeddelande. Trots att endast fyra procent av svenskarna tycker att det är pinsamt att föreslå kondom så används den fortfarande bara hälften av gångerna man ligger med en ny partner, och uppfattas av många som ett störigt avbrott när det hettar till.

I en kortflm och i en rad olika berättelser kan man ta del av kända och okända svenskars erfarenheter kring kondomen. Skam-skådespelserskan Josefine Pettersen och thaiboxaren Sanny Dahlbeck rulla till exempel runt på en äng, medan danska kroppsaktivisten Twerk Queen Louise hånglar loss på dansgolvet. Fotografen och konstnären Arvida Byström har gruppsex, och artisten Peg Parnevik hookar upp med sin high-school sweetheart.

Anette Otterström är nordisk projektledare för initiativet, på RFSU AB:

– Arbetet med att ladda om kondomen började för tre år sedan, med utgångspunkt från människor och våra attityder och beteenden kring sex och kondom – inte från produkten som sådan. Ska vi påverka att kondomen kommer på oftare måste vi både ha ett ärligt och direkt tilltal samtidigt som vi vågar sätta kondomen i den sexiga kontext den faktiskt hör hemma. Det ska bli väldigt intressant att se hur initiativet tas emot i hela Norden, kommenterar hon.

Här kan du se kampanjfilmen.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

RFSU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.