Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Kampanjkrock i morgontrafiken

Publicerad: 20 Augusti 2014, 05:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:31

Socialdemokraterna vände sig till cyklisterna och Moderaterna till bilisterna – på exakt samma plats i Stockholmstrafiken imorse.


Ämnen i artikeln:

ModeraternaSocialdemokraterna

Trafiken är en viktig fråga för Stockholmspolitikerna. Inför valet 2010 kampanjade Socialdemokraterna bland annat under budskapet "Plinga för fler cykelbanor".

Imorse inledde tre lokala S-föreningar på Södermalm denna valrörelses cykelkampanj.

"Plinga för en ny regering", med tillägget "Vi tar cyklisternas parti", var budskapet från de tre S-föreningarna Reimersholme, Hornstull/Högalid och Tanto-Zinken.

– Publiken kommer till en, man hinner med ett kort snack vid rödljuset. Folk är trevliga. Det blir väldigt bra även om man har en liten organistatorisk apparat. Och det är en en reklamare som hjälpt oss ideellt med plakaten, säger Magnus Nilsson, ordförande Reimersholmes S-förening till Dagens Media.

Plakatkampanjen var planerad till den vältrafikerade korsningen Hornsgatan/Långholmsgatan.

På samma ställe kampanjade även Moderaterna i Stockholm imorse. De riktade in sig mot bilisterna med budskapet "Bye Bye Förbifarten", som är ett angrepp på den rödgröna oppositionens politik, och en del i den 24-miljonerskampanj som lanserades förra helgen i och med statsminister Fredrik Reinfeldts sommartal.

Kampanjkrocken var sannolikt inte planerad från något håll, säger Magnus Nilsson.

– Jag tror att det var en ren slump.

Simon Andrén

simon.andren@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.