Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Kampanjar för pendeltåg till Uppsala

Publicerad: 27 November 2012, 12:35
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:03

I mitten av december börjar SL:s pendeltåg att gå via Arlanda till Uppsala. För att uppmärksamma detta har Zellout tagit fram en kampanj med utgångspunkt i att det nu blir nära mellan kommunerna.


Ämnen i artikeln:

SLZellout

Varumärkes- och kommunikationsbyrån Zellout jobbar sedan två år tillbaka med Kollektivtrafikmyndigheten i Uppsala län, mer känd under varumärket UL.

Tidigare har resenärer som vill åka mellan Stockholm och Uppsala behövt åka det så kallade Upptåget som går mellan Upplands Väsby och Gävle. När nu SL:s pendeltåg börjar gå till Uppsala via Arlanda och UL-tågen börjar gå till Sala går Zellout ut i en bred informationskampanj.

– Vi vill berätta för alla Uppsalabor att de kan åka direkt till Stockholm med SL-pendeln. Det är en stor nyhet som innebär att kollektivtrafiken bli mycket bättre, säger Mats Dafnäs, varumärkesstrateg och partner på Zellout, till dagensmedia.se.

Kampanjen går utomhus och i print i Uppsala, Gävle och Sala, samt reklamfilmer på TV4 Uppland och informationsfilmer på UL:s sajt.

– Kampanjen ska framför allt informera om de nya tidtabellerna, betalningssätt och linjedragning, det är mycket info som vi ska få ut faktamässigt. Sedan ska vi också i kommunikationen berätta hur mycket upplänningarna får för sina skattepengar, vilket är viktigt, säger Mats Dafnäs, och fortsätter:

– Vi har jobbat med att samla instruktionsfilmer på hemsidan, men har också parallellt med instruktionsfilmerna utvecklat ett såpaformat för våra reklamkampanjer som går i TV4. De reklamfilmerna är inspirerade av Ica-Stig och spelar upp olika scener från ett UL-center.

Reklamfilmerna som börjar rulla i TV4 är framtagna tillsammans med Phosworks. Informationsfilmerna för webben är framtagna inhouse av Zellout.

Se filmerna nedan.

Den första reklamfilmen:

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/53938272?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0&amp;badge=0&amp;color=ffffff" width="442" height="249" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/53938272">UL Nya Pendeln</a> from <a href="http://vimeo.com/zellout">Zellout</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Arbetsgrupp

Zellout

Hugo Ekström, cd

Joakim Leo, Ccpy

Rickard Lindberg, filmproduktion

Tommy Lindgren, projektledare

Mats Dafnäs, varumärkesstrateg

Josefine Pettersson, produktionsledare

Jan Fornhem, grafisk design

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SLZellout

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.