Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Kadhammar: Ad city media brölar skitmusik och enfaldig reklam

Publicerad: 17 December 2010, 10:36
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:27

Aftonbladets profilerade skribent Peter Kadhammar går i en krönika till attack mot reklambudskap på kaféer.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Peter Kadhammar har retat upp sig rejält på att han blir störd av kommersiella budskap när han vill köpa sin kaffe latte.

I en krönika i Aftonbladet slår han fast:

”Nu hotas den tysta samvaron, samtalen, den efterlängtade ensamheten och den rofyllda läsningen”, och fortsätter:

”Plötsligt sitter tv-apparater överallt – på väggarna och alldeles under taken. De brölar skitmusik och enfaldig reklam, de påtvingar oss öronbedövande nyheter och löjliga inslag om skidåkare.”

Han håller fram företaget Ad city media som boven i dramat – och föreslår straffarbete:

”Som vanligt är det krämare som invaderar våra liv för att tjäna några kronor. Ett företag som heter Ad city media förser kaféer med 'Out-of-home tv'. Bara ordet borde ge straffarbete. Kaféägaren får en tv på väggen som prackar på gästerna reklam.”

Peter Kadhammar arbetar själv på nordens största tidning, Aftonbladet, som enligt sin senaste årsredovisning hade reklamintäkter på 701 miljoner kronor.

För dagensmedia.se förklarar Peter Kadhammar:

– Det går väl överhuvudtaget inte att jämföra. Reklamen i en tidning kan man ju bläddra förbi. Dessutom har reklamen där ett mervärde. Det tillför något till tidningen, den gör tidningen matigare och jag får mer information helt enkelt.

Han fortsätter:

– Om någon däremot skulle ställa sig framför mig och fladdra med tidningen i ansiktet på mig, så att jag inte skulle kunna undgå att se reklamen, det skulle göra mig irriterad också.

Vad är det som gör dig så irriterad med reklam från just Ad city media?

– Jag har varit på kaféer. Reklamen stör mig, och det stör mig även när det är hög musik på. Antingen vill jag sitta ensam i lugn och ro, eller i sällskap och då höra den som sitter mittemot mig, säger Peter Kadhammar.

Ardalan Samimi

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.