Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Jung von Matt tar BMW till Google Maps

Publicerad: 30 Augusti 2012, 11:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:13

BMW Sverige sjösätter nu en tävling som går ut på att hitta en bil genom Google Maps. Den som först hittar bilen får den.


Ämnen i artikeln:

BMWJung von Matt

För att skapa uppmärksamhet för sin nya touringmodell har BWM placerat ut en bil från sin nya serie på Google Maps Sverige. Genom en kampanjsida kan intresserade gå in och leta efter bilen på kartan. Den som först hittar bilen får den.

Kampanjen, som är framtagen tillsammans med Jung von Matt och ACNE Production, går under namnet "Vägvisarna" och har redan drygt 10 000 anmälda spelare.

Kampanjen har vissa likheter med Jung von Matts tidigare koncept Mini Getaway, men Jan Casserlöv, vd på Jung von Matt, vill främst peka på skillnaderna.

– Vi har gjort en 360-kampanj och använder flera kanaler. Och det här är en del av den kampanjen och vi har god erfarenhet och vet styrkan och möjligheterna med en stark idé. Det är som med Mini Getaway-caset, men detta är naturligtvis något helt annat, även om det är samma typ av process, säger Jan Casserlöv, till dagensmedia.se.

Spelplanen utgörs av hela Sverige och allt eftersom spelet fortskrider får spelarna ta del av olika hjälpmedel som gör det allt lättare för spelaren att hitta bilen.

– Det ska till en vinnare. Vi vet inte om vinnaren kommer fram dag 2 eller 14 men efter hand kommer vi att släcka ner vissa områden på kartan. Det blir en tempoökning och mer intensivt, säger Jan Casserlöv.

Tävlingsperioden är på högst tre veckor och slutar när någon hittar bilen. Prisutdelningen tar plats i samband med Stockholms Bilfestival som hålls i Kungsträdgården under 21-23 september.

Kampanjen för den nya touringmodellen kommer även gå i tv, som annonser och i BMW:s egna kanaler.

Se filmen angående tävlingen nedan:

<iframe width="442" height="249" src="http://www.youtube.com/embed/b0l-jFSTlBo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Arbetsgrupp

BMW:

Fredrik Ellsäter, Marknadschef

Catharina Lind af Hageby, Reklamchef

Jung von Matt:

Jan Casserlöv, Kundansvarig

Johan Jäger, Creative Director

Claes Nevréus, Copywriter

Stephanie Gill, Projektledare

Jon I. Palmqvist, Grafisk Designer

Leon Phang, Planner

Digitalt produktionsbolag:

ACNE Production

Mediabyrå:Carat

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BMWJung von Matt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.