Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

"Jul i fittan" – här är Filadelfiakyrkans pinsamma annonsfadäs

Publicerad: 7 november 2014, 11:27
Uppdaterad: 9 december 2015, 13:05

Det blev lite tokigt när Filadelfiakyrkan på Öckerö skulle bjuda in till sitt årliga julfirande. "Pinsamt", tycker medlemmar i kyrkan.


När Filadelfiakyrkan på Öckerö skulle bjuda in till ett traditionellt julfirande blev det lite galet. Texten på inbjudan, som laddats upp på Facebook, ser nämligen ut att lyda "Jul i Fittan".

Något som väckt muntra reaktioner.

– Jag tror att gud ler, han har humor. Men han hade aldrig läst inbjudan på det här sättet, säger Filadelfiakyrkans kommunikatör Sofia Utbult om missen.

Hon berättar att hon blev uppmärksammad på missen efter att ha läst kommentarer på Facebook och att Filadelfiakyrkan skyndsamt plockade bort annonsen.

– Det började trilla in kommentarer, typ "haha kolla vad det står". Vi tänkte hjälp, vad ska vi göra? Vi tog bort den direkt men då var det redan försent och någon hade delat den vidare.

– Vi såg verkligen inte det, vår kyrka kallas ju för "Fillan". Det ligger i betraktarens öga vad man ser.

Hur reagerade du?

– Först fick vi lite ont i magen och det var även folk i vår kyrka som var lite bestörta. Det var en olycklig miss men vi har gjort vad vi har kunnat. Med lite perspektiv på saker och ting så får vi väl bjuda på det, säger Sofia Utbult och tillägger:

– Men det får inte låta som att jag bara tar det här med en klackspark. Det är många i vår kyrka som tycker det är pinsamt. Man lär sig av sina misstag och jag kan säga att vi kommer korrekturläsa varandras affischer i framtiden.

Ni har tagit fram en ny affisch nu, har du tänkt på att den kan läsas som "Jul i frillan"?

– Nej, vi var överens om att den funkade. Det är svårt att hitta ett bra typsnitt.

– Det är kul att folk kan ha så roligt åt oss.

Dante Thomsen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.