Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Jonas Åkerlund gör kalsonger

Publicerad: 3 mars 2017, 12:44
Uppdaterad: 3 mars 2017, 13:23

Bild 1/3  CDLP+Jonas Åkerlund.

Underklädesmärket CDLP ville porträttera manlighet baserad på personlighet och modet att följa drömmar: "Filmregissören Jonas Åkerlund med sin tidlösa och ikoniskt personliga stil blev ett naturligt val för vårt första samarbete".


Det svenska kalsongmärket CDLP lanserar premiumkalsonger i samarbete med filmregissören Jonas Åkerlund.

– När vi startade CDLP hade vi även en vision om att porträttera män som besitter en manlighet baserad på personlighet snarare än magrutor - män som inspirerar oss och haft modet att följa sin dröm. Filmregissören Jonas Åkerlund är en sådan man, som med sin tidlösa och ikoniska personliga stil blev ett naturligt val för vårt första samarbete "CDLP + Jonas Åkerlund Boxer Trunk" kommenterar Medgrundaren Andreas Palm.

Ett intimt porträtt av filmaren, i formen av en minidokumentär, har premiär den 3 mars. Christian Larson står för regin. Jonas Åkerlunds svarta signaturbox ”Holy Ditch Boxer Trunk” kommer att säljas tillsammans med ett av Jonas Åkerlunds fotografier som har en begränsad upplaga. Kollektionen är gjord i ett specialtillverkat och miljövänligt material.

– Jag drömde om att göra en underklädeskollektion i ”Black on black” som behandlar mina privata delar med värdighet och respekt, kommenterar Jonas Åkerlund.

Premiummärkets boxershorts kommer att säljas på utvalda butiker i Los Angeles, Berlin, Stockholm samt online, från och med den 14 mars.

CDLP grundades 2016 av Andreas Palm och Christian Larson, som berättade för CAFE i samband med uppstarten att de grundade företaget eftersom de tröttnat på att det inte fanns några bra kalsonger.

– Alla kalsonger vi såg hade stora logos, gjordes i Kina och riktade sig till en sportig man. Vi ville göra något för oss som inte är så sportiga, men tycker om att klä oss snyggt – och sexigt.

CDLP:s medgrundare berättade för Café att de ville göra kalsonger för "dreamers and explorers".

– Kalsonger har alltid frontats av personer som Cristiano Ronaldo och Fredrik Ljungberg, vi vill visa upp en annan man, en mer intellektuell man. En man som åstadkommit någonting utanför sportens värld.

Här kan se minidokumentären, och så här ser "Holy Ditch" boxen ut:

 

CDLP+Jonas Åkerlund.

Janne Naess

Bildredaktör, fotograf och reporter

janne.naess@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News