Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Johnossis reklamgrepp - en serietidning

Publicerad: 17 November 2010, 15:29
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:31

Tidigare i år lanserade The Ark sin skiva ihop med ett magasin. Nu följer Johnossi - med en serietidning som även lanseras i Ipad.


- Jag har tolkat Johnossis musik och gjort serierna efter det, sedan har Johnossi fått godkänna det hela, säger tecknaren Kim Andersson till dagensmedia.se.

Idén till serietidningen kom under arbetet med skivan. Serietecknaren Kim Andersson kontaktades för att göra ett serieinspirerat konvolut. Medan bandet och Kim Andersson arbetade med konvolutet föddes idén till att göra en serietidning.

Skivan Mavericks släpptes redan i april men det är först nu tidningen kommer ut.

- Det är inte så att man får skivan med utan syftet för oss var att visa den värld vi lever i med vår musik. Att visa vår musik i bilder, säger Oskar Bonde, som är trummis i Johnossi.

Tidningen Johnossis comics kommer finnas tillgänglig bland annat på Johnossis egen webbshop, på Adlibris, som applikation på Ipad, Seven eleven och i vissa utvalda butiker. Den kommer också finnas på Spotify.

- Då får man tillgång till den genom att köpa ett Spotify Premium på Seven eleven, säger Calle Rydberg, promotion manager för Johnossi.

Marie Larsson

dagensmedia.redaktion@almamedia.fi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.