Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Johnny Lindqvist: "Svårt att inte falla för lättjan"

Publicerad: 15 mars 2015, 07:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:09

MEC:s cd Johnny Lindqvist utmanar sig själv på Instagram.


Ämnen i artikeln:

InstagramMEC

Varje vecka ber Dagens Media en av Sveriges mest kreativa branschprofiler dela med sig av sina viktigaste inspirationskällor just nu.

Nu har turen kommit till Johnny Lindqvist, creative director på MEC, som berättar om varför han gillar att kolla på när andra spelar, och varför gärna letar upp Instagramanvändare som skiljer sig från mängden.

– Genom att utmana mig själv i vilken typ av innehåll jag själv tar del av, så inbillar jag mig att jag kan ta mig an utmaningar och uppgifter på ett annat sätt, säger han.

 

Twitch.tv (spelsajt)

"Just nu så inspireras jag väldigt mycket av att grotta ner mig på Twitch, följa e-sportsturneringar och kolla på folk som spelar spel (gärna Alien Isolation). Jag ser ett helt ny segment inom det rörliga som växer fram, där vem helst sänder men utifrån ett gemensamt intresse, det vill säga spel. Det är roligt att kolla och lyssna på, även om jag inte själv är helt inne i spelvärlden."

@manniskor, @kvinnohat m. fl. (Instagramkonton)

"Det är verkligen spännande att se hur 'nya' kanaler utvecklas och används på nya sätt, med intressanta användare att följa som tänjer på gränserna för hur kanaler ska användas. En favorit på Instagram är @manniskor – ett magasin med personporträtt på Instagram. Tyvärr har de nyss lagt ner, men man kan fortfarande gå in och läsa om alla personer har porträtterats.

Vill man få ett annat perspektiv så kan jag rekommendera @kvinnohat, som vill lyfta perspektivet utanför heteronormen, @detarinsidansomraknas, där människor som är i eller har tagit sig ut från missbruk berättar sin histora, eller varför inte @historiskan som lyfter fram kvinnor i historien.

Alla dessa konton använder Instagram på ett nytt sätt. Och genom att utmana mig själv i vilken typ av innehåll jag själv tar del av, så inbillar jag mig att jag kan ta mig an utmaningar och uppgifter på ett annat sätt. Det är svårt att inte falla för lättjan att endast lyssna till och läsa de människor som jag själv har lagt till i mitt flöde. Jag vill våga utmana mitt sätt att ta in information och tycker det är otroligt spännande att se både företag och privatpersoner som tänjer på gränserna för hur och vad vi förväntar oss att se i våra flöden."

"Sen så känns ju såklart solen grymt inspirerande och mina barn som är så totalt respektlösa inför ny teknik, för att för dem är det självklart. Att linjär tv kommer få det tufft märker jag varje dag då barnen väljer bort de traditionella tv-kanalerna när de vill kolla på saker."

LÄS TIDIGARE BRANSCHPROFILER OM SINA INSPIRATIONSKÄLLOR:

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

InstagramMEC

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.