Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Jobb i centrum när MUF kampanjar

Publicerad: 16 April 2010, 10:32
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:53

Nya kampanjen ”Sverige jobbar!” vill visa att alla jobb är viktiga för Sverige. Bakom byrån står kommunikationsbyrån Rå.


”Sverige jobbar!” består av flera filmer som ska släppas under året. Budskapet bygger på analyser från Ungdomsbarometern som kartlägger ungas attityder. Med kampanjen närmar man sig också Moderaterna, i budskapet och det grafiska.

– Kampanjen är steg ett av tre, den ska bli mer konkret när det närmar sig valrörelsen. Fram till juni kommer vi att släppa tio filmer till och totalt ska det bli över 30 filmer, säger förbundsordförande Niklas Wykman.

Filmerna kommer spridas via ”ideella krafter”.

– Sociala medier är helt avgörande för att vi ska lyckas med ”Sverige Jobbar!”. Vi har inte lika stora ekonomiska resurser som SSU.

Sedan tre år tillbaka har Moderata Ungdomsförbundet gjort allt inhouse. Men inför valet så har man satsat på att använda en byrå. MUF har valt Rå utifrån deras sätt att jobba mot en ung målgrupp. Detta är det första uppdraget som byrån gör för MUF.

– Vi har sett vad de har gjort innan och de är duktigast på unga, säger Niklas Wykman.

Totalt lägger MUF 4 miljoner kronor på kampanjen.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.