Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Jacobsson talar ut om pizza-affischen

Publicerad: 17 september 2010, 08:33
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:38

Pizza-affischerna från Kristdemokraterna ska ses med ironi, säger riksdagskandiaten Magnus Jacobsson.


Ämnen i artikeln:

SverigedemokraternaValet 2010Kristdemokraterna

Tidigare idag rapporterade Dagensmedia.se om Kristdemokraterna i Uddevallas pizza-attack mot Sverigedemokraterna. I affischerna ställer Kristdemokraten Magnus Jacobsson bland annat frågan ”Hur tänker ni (SD) – vem ska baka vår pizza?”, ett uttalande som gjort många upprörda. Nu svarar Magnus Jacobsson på kritiken.

– Vi hade en intern diskussion men bestämde att Sverigedemokraterna bör behandlas med visst mått av humor eftersom att deras politik är något av ett skämt. Så här i efterhand kan jag tänka att vi skulle ha satt upp affischerna bredvid varandra.

En del personer säger affischen har en lika unken människosyn som SD.

– Den som hävdar att vi har en unken människosyn efter att ha sett alla tre affischerna vill tolka det på det sättet. Då måste man vägra och förneka hela vår tanke med kampanjen. Affischerna har glimten i ögat och ett visst mått av ironi.

Är du orolig för att er kampanj kan skada Kristdemokraternas valrörelse på ett nationellt plan?

– Det är klart, om vi inte fick chansen att förklara oss då hade det kunnat skada partiet, men nu när vi har fått förklara oss tror jag inte det är någon som tycker att vi har fel i sak. Om någon har känt sig sårad eller tagit illa upp är jag den första att be om ursäkt.

Ångrar du kampanjen så här i efterhand?

– Nej, syftet går inte att misstolka. Vi i Kristdemokraterna är trötta på att Sverigedemokraterna dundrar fram med sina enkla förklaringar. Men det är klart, jag borde nog ha funderat på underrubriken med pizzan mer. Man kunde ju ha skrivit ”vem ska köra taxi” eller ”vem ska utföra rut eller rot”? Men oavsett vad vi hade satt för underrubriker, tror jag ändå att den som vill missförstå kommer att missförstå.

Dante Thomsen

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev