Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

ISS desperata rekryteringsgrepp

Publicerad: 10 November 2010, 09:09
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:32

Fastighetsbranschen har brist på arbetskraft. Nu erbjuder största aktören ISS 50 000 kronor i hittelön till den som kan tipsa om en rekrytering.


Fastighetsbranschen är i skriande behov av kompetent personal. Men samtidigt dras man med kännedomsproblem, enligt ISS marknadschef Christer Ekelund.

– De flesta som vill in i fastighetsbranschen vill bli mäklare, man känner inte till fotfolket. Det finns en brist på folk,och det är svårt att få tag på rätt personer, säger Christer Ekelund.

I dag rullar man ut en rekryteringskampanj på Facebook och Twitter - och uppmanar folk att gå in på en kampanjsajt och tipsa om en lämpig kandidat till jobbet som affärs­utvecklare till affärsområdet Fastighetstjänster.

Den som rekommenderar en kandidat som sedan får en tillsvidareanställning får 50 000 kronor. Målet med kampanjen är tudelat.

– Vi vill hitta en bra person till jobbet naturligtvis. Men vi vill också bidra till att det skapas uppmärksamhet kring det här, säger Christer Ekelund.

Fastighetsbranschen är en traditionell bransch, säger han.

– Den kan vara långsam med att ta till sig nya tekniker. I andra branscher är den här typen av kampanjer kanske inte så konstiga, men för oss är det nytt.

Informationskompaniet har lagt mediestrategin för kampanjen. Wonderville i Örebro har agerat webbyrå.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.