Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

IQ lanserar ”Liggometer”

Publicerad: 9 Februari 2016, 12:18
Uppdaterad: 9 Februari 2016, 12:46

IQ vill få unga att reflektera kring kombinationen alkohol och sex.


Ämnen i artikeln:

IQEdelman Deportivo

På sajten www.fylleligg.se finns världens första ”Liggometer”, en interaktiv visualisering av hur alkohol i olika mängder påverkar män och kvinnor i samband med sex.

I Liggometern kan besökaren själv välja hur mycket alkohol två skådespelare ”har druckit” i samband med sex och sedan se hur det påverkar sexet.

– Det finns en hel del vetenskapliga artiklar om alkohol och sex, problemet är bara att unga vuxna oftast inte läser dessa. Med Fylleligg-kampanjen vill vi fånga målgruppens uppmärksamhet och på ett relevant sätt öka förståelsen och kunskapen kring hur alkohol påverkar sex, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ, till Dagens Media.

Enligt en Sifo-undersökning som IQ genomfört bland 1000 personer mellan 18-25 år svarar över 6 av 10 (63 procent) att de haft sex alkoholpåverkade. Av dessa uppger drygt 8 av 10 (83 procent) att sexet, den senaste gången de hade sex alkoholpåverkade, skulle blivit lika bra eller bättre om de druckit mindre alkohol.

– En del av problemet är att det finns en hyfsat romantiserad bild av alkohol och sex bland unga, som säger att alkohol ger en positiv effekt. Men så är det faktiskt inte, vilket är viktigt att lyfta och diskutera. Mindre mängder alkohol kan ha en avslappnande effekt, men därefter är skalan sjunkande, fortsätter Magnus Jägerskog.

Hur uppstod idén till Liggometern?

– Den föddes i samtal med Edelman Deportivo, som utvecklat Liggometern, och bygger på insikten om att både alkohol och sex är centrala inslag i många unga vuxnas tillvaro. Vi tror att det här är ett bra sätt att samtala vidare kring ämnena i och med att kunskapen kommer förpackad på ett lite kul vis. Vi hoppas och tror på att Liggometern är någonting man vill dela i sina nätverk, och att vi på så sätt kan få till en bra viral spridning på kampanjen.

Kampanjen "Fylleligg" kommer även att synas i IQ:s digitala kanaler.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IQEdelman Deportivo

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.