Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Instagramprofiler sluter upp för Plan

Publicerad: 10 december 2014, 07:24
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:19

Kampanjen #förhenne ska uppmärksamma unga flickors rättigheter.


I barnrättsorganisationen Plans nya kampanj #förhenne sluter 14 stycken Instagramprofiler upp för att lyfta frågan om unga flickors rättigheter.

I en kampanjfilm pratar kända Instagramare, så som Victoria Törnegren, Fanny Lyckman, Lisa Olsson och Awa Sey, om frågor och problem som rör utsatta flickor. I videon visar de även upp ett kampanjarmband samt gör reklam hashtaggen #förhenne.

 – I dagens medielandskap är bloggar och sociala nätverk som Instagram de kanaler där många människor, framför allt yngre, tar del av nyheter och händelser i omvärlden. Vi är mycket glada att dessa profiler vill använda sitt inflytande till att engagera sina läsare för flickors rättigheter, säger Jessica Zimmerman, projektledare på Plan Sverige i ett pressmeddelande.

Tanken är även att veva ut budskapet i alla kanalerna som profilerna använder sig av, till exempel bloggar, Youtube och podcasts. På så sätt hoppas man nå omkring 2,5 miljoner följare.

– Våra profiler har lagt ner enormt mycket kärlek i detta projekt och vi är väldigt stolta över förtroendet från Plan, säger Olof Lindblom, grundare av den digitala byrån Cube Media Group som producerat filmen och som även fungerar som agentur för Instagramprofilerna.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev