Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ingo och Friends i kampanj mot mobbning

Publicerad: 8 Juni 2017, 06:40
Uppdaterad: 8 Juni 2017, 06:54

Tävlingen #ingotank samlar pengar mot mobbning och diskriminering.

I tävlingen #ingotank har svenskar uppmanats att ladda upp sina bästa Ingo-bilder. För varje bild har fem kronor skänkts till Friends. "Aktiviteten är den första av flera", säger Ingos Sverigechef Christel Nettelvik.


Ämnen i artikeln:

IngoFriends

Tävlingen, som avslutades sista maj, pågickt i två månaders tid och samlade in över 6 000 bilder. Eftersom fem kronor för varje bild går till Friends har inititivet genererat 30 000 kronor till organisationens verksamhet mot mobbning och diskriminering bland unga.

– Aktiviteten är den första av flera som vi kommer att genomföra under året för att stödja Friends verksamhet. Vi är otroligt stolta och glada över det stora engagemang som människor i hela Sverige har visat och det är tydligt att Friends ligger många varmt om hjärtat.

– Vi på INGO har också valt att dubbla den insamlade summan, säger Christel Nettelvik, chef för Ingo i Sverige, i en kommentar.

– Mobbning och diskriminering förstör många barns liv och vi som samhälle måste agera nu för att skapa förändring. Därför är den här sortens initiativ mycket viktiga för att Friends som organisation ska fortsätta växa sig stark och skapa trygga miljöer för ännu fler barn och unga runt om i landet, säger Malin Duintjer, insamlingschef på Friends.  

De 20 bästa bidragen har även belönats med en årsförbrukning av drivmedel.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IngoFriends

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.