Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
SökKampanjer

Inget stopp för Converse på Coop

Publicerad: 15 Maj 2013, 11:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 13:46

Tingsrätten beslutar att Coop får fortsätta sälja de kritiserade tygskorna trots anklagelser om piratkopior.


Ämnen i artikeln:

Coop

I går berättade Dagens Media att skotillverkaren Converse anklagat dagligvarukedjan Coop för att sälja oäkta varor – något som Coop förnekar.

Converse anser att skorna som säljs till betydligt lägre priser än i andra butiker är piratkopior och har därför begärt att samtliga skor ska omhändertas för att stoppas från fortsatt försäljning.

I går avslog Tingsrätten begäran. Därmed får Coop tillsvidare fortsätta sälja skorna. Däremot låter Stockholms tingsrätt genomföra en så kallad intrångsundersökning i butikerna i Bäckebol, Norrköping, Solna, Skövde och Skara. Det innebär att Coop måste redovisa dokumentation som bevisar skornas äkthet.

– Vi känner oss trygga med att det är äkta varor som vi säljer, säger Coops informationschef Kristoffer Myrevik till Dagens Media.

På Coop säljs tygskorna för 399 respektive 499 kronor, beroende på modell, vilket är nästan halva priset jämfört med andra återförsäljare.

Hur kan skorna säljas så billigt?

– De pris vi sätter är en kombination av bra inköpspriser och vilken marginal vi väljer att sätta. Skorna är en efterfrågad vara som attraherar våra kunder, därför har vi satt en lägre marginal.

Om det låga priset är grunden till anklagelserna från Converse vill Kristoffer Myrevik inte spekulera kring.

– Jag känner inte till deras bevekelsegrunder, säger han.

Helen Preutz


Ämnen i artikeln:

Coop

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev