Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

"Ingen jävel gör något åt det"

Publicerad: 14 December 2010, 10:07
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:28

Fyra frågor till Pelle Anderson, vd på A4, som skänker 50 ton cement till Ship to Gaza, som i vår kommer upprepa försöket att bryta Israels blockad.


Varför gör ni detta?

– Varje jul brukar vi skänka något till ett bra ändamål. Förra året skickade vi iväg en vattenpump till en by i Tibet, genom Actionaid. Och i år pratade vi om olika saker som man kan stödja och vi beslutade oss för att stödja Ship to Gaza, säger A4:s vd Pelle Anderson.

Varför just Gaza?

– Här lever människor under vidriga förhållanden. Gaza har ju beskrivits som världens största fängelse. EU, FN - alla fördömer det. Men ingen jävel gör något åt det. Då tänkte vi att det här är ett bra sätt att hjälpa dem.

Men är inte risken stor att Israel stoppar fartyget?

– Jag kan inte bedöma den risken. Det kommer ju bli en ännu större grupp båtar som går till Gaza i vår. Jag kan bara hoppas på att den här regeringen som Israel har nu tar sitt förnuft till fånga och släpper igenom lasten.

– Vad gör man med cement? Man gjuter klumpar och slänger på soldaterna? Det är inte särskilt sannolikt. Jag hoppas att Gazas befolkning får ta emot det här.

Ska du åka med?

– Det vet jag inte. Jag har inte funderat på den frågan. Det är viktigt att det här sker, men sedan huruvida det är viktigt att jag åker med, det har jag inte funderat på. Så jag passar på den frågan.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.