Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera


Kampanjer

Ingen ensamrätt för Marabou

Tingsrätten slår nu fast att Marabou inte har ensamrätt på att använda bokstaven M. Därför kommer inte Mars varumärkesregistrering "M&M" att hävas.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Publicerad: 12 Juli 2012, 12:30
Uppdaterad: 06 December 2015, 14:16

Ämnen i artikeln:

Kraft FoodsMarabouMars

Efter en långdragen rättslig tvist mellan Kraft Foods Marabou och Mars kom tingsrätten i dag med sitt domslut.

Tingsrätten slår i domen fast att Krafts varumärkesregistrering av bokstaven M upphävs.

"Redan den omständigheten att det finns en hög grad av kännedom om kännetecknet "m" i visst utförande kan enligt tingsrätten inte läggas till grund för slutsatsen att kännetecknet är känt som beteckning för de varor som Kraft tillhandahåller under det. Mot denna bakgrund och vid en samlad bedömning kan Kraft inte anses ha visat inarbetning avseende kännetecknet "m" i visst utförande.", skriver tingsrätten bland annat.

Marabou ville också häva Mars varumärkningsregistrering av "M&M's", detta avslogs dock av tingsrätten. Mars har dock fortsättningsvis endast varumärkesregistrering vad gäller olika typer av konfekt och godis.

Domen innebär också att Marabou ska ersätta Kraft för rättegångskostnaderna, som uppgår till sammanlagt 262 500 kronor till Mars Incorporated och 47 500 kronor till Mars Sverige. 

Ämnen i artikeln:

Kraft FoodsMarabouMars

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Missa ingenting från Dagens Media! Prenumerera på vårt nyhetsbrev helt gratis!

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.