Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Improvisationsteater ska lansera handsfree

Publicerad: 31 Maj 2011, 04:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:09

Gigaset vill lansera hansfree för hemtelefonen. Pool står bakom kampanjen som ska sälja in konceptet – med improvisationsteater.


Ämnen i artikeln:

Pool

Handsfreen för mobiltelefonen har sedan länge fått sitt definitiva genomslag – delvis påhejad av diverse strålningslarm.

Gigaset vill nu kränga högteknologiska handsfreeklämmor som är till för hemtelefonen.

Reklambyrån Pool har fått uppdraget att marknadsföra klämman.

– Detta är en produkt som bygger på ett beteende som inte riktigt finns, att ringa med handsfree från hemtelefonen. Vi vill visa att man kan göra annat medan man pratar i telefon, diskningen kan bli roligare till exempel, säger Arvid Axland, projektledare på Pool och fortsätter:

– Vi kände att det behövdes något annat än traditionell reklam för att visa det. Därför inledde vi ett samarbete med en improvisationsteater som får agera ut vad man kan göra med handsfreeklämman.

I går, måndag, gick kampanjen upp. På kampanj- och tävlingssajten snackaochvinn.se finns skådespelare från Stockholms improvisationsteater som agerar live med handsfreeklämman på.

Konsumenterna kan sedan ringa in till skådisarna för att vinna en egen klämma genom att generera det roligaste samtalet. Allt visas på webben.

– Vi har livesändningar två gånger om dagen och har sedan sparade high lights. Improvisationsteater handlar mycket om vad publiken bidrar med.

Arvid Axland vill inte berätta om målen för kampanjen i siffror, men menar att den potentiella marknaden stor.

– Fler än vad man tror, ungefär 80 procent, har fast telefon.

Radiospottar och internetannonsering ska dra trafik till sajten.

Arbetsgrupper

Uppdragsgivare: Gigaset, Titti Hagenfeldt

Arbetsgrupp Pool

Projektledare: Arvid Axland, produktionsledare: Kristin Sköldebäck, AD: Baris Berktan, Copy: Jenny Åberg – Hüttner, Flash: Mani Sancho – Ortiz

Produktionsbolag film/webb: Its showtime

Produktionsbolag radio: Flickorna Larsson

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Pool

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.