Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kampanjer

Ikeas lejonreklam med Rikard Wolff rosas

Publicerad: 17 juli 2017, 06:55
Uppdaterad: 7 augusti 2017, 09:10

En gång i tiden lånade han ut sin röst till "Scar" i den svenska versionen av Lejonkungen. Nu ger sig Rikard Wolff sig åter in i lejonens värld när han gör reklamfilm för Ikea.


Ämnen i artikeln:

IkeaKampanj

Reklamfilmen “Lejon”, skapad av Agency Mother London för Ikea i Storbritanninen och Irland, ska få människor att känna sig mindre skyldiga över att varva ned emellanåt.

Filmen är den första delen i en satsning på vardagsrummet, som har fått namnet  “Relax into greatness”. Den går i sin tur under den mer övergripande “Wonderful everyday”-kampanjen.

Det skriver tidningen Adweek, som kallar kampanjfilmen för “charmig”.

Berättarrösten till filmen står den svenske skådespelaren Rikard Wolff för. Förmodligen är det ingen slump att det var Wolff som gjorde rösten till "Scar" i den svenskdubbade versionen av Lejonkungen när det begav sig. 

– Om du tror att de är lata, tänk igen, säger Wolff i reklamfilmen, som visserligen inte innehåller några riktiga lejon, men väl en pappa en lejonkostym.

– Vår förhoppning är att “Lejon” ska hjälpa och inspirera nationen till att återta vardagsrummet, säger Ikeas lokala marknadschef Laurent Tiersen, enligt Adweek. 

Reklamen som kommer att synas i flera olika kanaler, inklusive print, släpptes den 15 juli och kommer att rulla till och med 15 september.

Mikaela Åkerman

Mikaela.Akerman@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

IkeaKampanj

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News