Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ikea i amerikansk varningskampanj

Publicerad: 23 Juli 2015, 06:23
Uppdaterad: 6 December 2015, 11:55

Ikea deltar i kampanjen "Safer home together" efter två dödsolyckor.


Ikeas kunder i USA uppmanas att omedelbart sluta använda byrån Malm om den inte är fäst i väggen. Totalt innefattar varningen omkring 27 miljoner byråer, av olika modeller. Varningen kommer efter att två barn i tvåårsåldern dött då de fått Ikea-byrån över sig. Det uppger den amerikanska konsumentsäkerhetskommisionen CPSC.

Tillsammans med myndigheten deltar Ikea nu i en säkerhetskampanj som ska informera om vikten av att väggfästa möbler. I informationsfilmen syns just en byrå av sorten Malm välta, följt av texten "Varannan vecka dör ett barn i USA av möbler, apparater eller tv-appareter som tippar över".

– Det handlar om en säkerhetskampanj, "Safer home together" där man vill öka informationen om säkerhet i hemmen, säger Tina Kardum, kommunikationschef för Ikea Sverige, till Svd.

Ikea återkallar dock inga byråer, istället får konsumenter som inte har fått med väggfästen till möblerna hämta nya i varuhusen.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.