Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

Ikea bygger lantisvaruhus

Publicerad: 12 Maj 2011, 10:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:11

Ikea bygger minivaruhus i lantistappning under VM i plöjning som pågår i dagarna i Östergötland. Futurniture står bakom idé och utförande.


I morgon startar VM i plöjning i Östergötland och Ikea är en av sponsorerna. Varuhuskedjan har slagit upp ett minivaruhus på den anslutande mässan, som invigs i dag av landsbygdsministern Eskil Erlandsson.

– Konceptet utgår från en klassisk Ikea-rubrik som är ”smålänningar är vi allihopa”. Vi har ändrat den till ”lantisar är vi allihopa” och byggt ett minivaruhus så som det skulle se ut om Ikea befann sig på landet, säger Fredrik Nilsson, cd på Futurniture, på plats i Östergötland.

Varuhuset består av små stugor med Ikeas utställningsmöbler och blåmålade häststaket. Ikea har även tagit fram anpassade produkter för eventet, som leksakstraktorer och mjukiskossor.

Eventet ska visa att Ikea har sina rötter på landet och ett nära förhållande till djur och natur. Igår fraktade en buss i miniversion alla hugade mässbesökare från Stockholm till Lindevads säteri utanför Mjölby. Idag kör den mässbesökare.

När eventet är över ska Ikea auktionera ut alla byggnader och inventarier till högstbjudande.

Kampanjfakta

Uppdragsgivare Ikea: Mia Granath

Arbetsgrupp Futurniture:

AD Fredrik Nilsson

Copywriter Björn Wigenius

Formgivare Andreas Slättner

Projektledare Lisa Johansson

Produktionsledare Johanna Ridemar

Scenografi Nicolas Rodrigue-Trudel, Jonatan Olsson, Robin Böckman

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.