Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Kampanjer

IFK Göteborg släpper kärleksförklaring till Göteborg

Publicerad: 26 mars 2015, 09:28
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:07

Efter morden i Biskopsgården ändrade IFK Göteborg på sin reklamfilm. Istället för att locka folk till fotbollsarenan har den nu fått en allvarligare ton.


I slutet av förra veckan skulle IFK Göteborgs reklamfilm inför hemmapremiären haft premiär. Efter dödsskjutningarna i Biskopsgården gjorde föreningen om filmen.

Kampanjen som tidigare skulle uppmana stadens invånare att samlas på Gamla Ullevi handlar nu istället om att lyfta fram kärleken till Göteborg för att anta de utmaningar som staden står inför.

– Vi insåg att filmen med vissa modifieringar skulle kunna föra fram ett viktigare budskap än att sälja årskort och biljetter. Vi når ut till väldigt många människor och med det följer ett ansvar. Med den här filmen vill vi hylla Göteborg och lyfta fram kärleken till vår stad, säger Andrej Häggblad-Hristov, marknadschef på IFK Göteborg, i ett pressmeddelande.

Rösten i filmen görs av skådespelaren Jakob Eklund, känd från bland annat filmerna om Johan Falk.

– Jag är uppvuxen i staden och en stor supporter till Blåvitt. Även om jag lever i exil på Sveriges baksida är mitt hjärta kvar i Göteborg. Det var en ära lika mycket som en självklarhet att hjälpa till med filmen, säger han.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.